X

Subscribe

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Learn more

‘ruimte maken zonder oordeel'

Coachen

Wat is coachen? 

Coachen is de meest natuurlijke manier van communicatie. Het is ruimte maken, en bijstaan van leerprocessen, om nog beter te worden in wie je bent, wat je doet en wil gaan doen. Het is net die vragen stellen die jij jijzelf niet kunt stellen om jouw energie opnieuw kunt laten stromen naar een nieuwe beweging. Het is oplossings- en resultaatgericht.

Voor wie?

Coaching is bestemd voor iedereen. Om ''out of the box'' te kunnen denken en een situatie vanuit een ander perspectief te kunnen zien. Je gaat jezelf als het ware onder de loep nemen en krijg je meer helderheid over je huidige situatie. Hiermee creëer je meer empowerment en kijk je met meer zelfvertrouwen naar jouw toekomst.

Coachen met Paarden

Waarom met paarden?

Bij coaching met paarden brengen wij mens en paard samen om leer en groeiprocessen op gang te krijgen.  Het gaat direct naar de essentie en is een natuurlijke ''reality-check''.  Het is verre van zweverig en het brengt je met beide voeten weer stevig op de grond.  Zonder oordeel willen ze weten hoe jij in de ""kudde"" staat. Daar ben jij je niet bewust van, maar een paard wel. 

Hoe werkt het? - de methodiek

Paarden gebruiken hun ''finetuned'' eigenschappen om te kunnen communiceren en overleven. Als coach nemen wij deze eigenschappen mee in onze interventies en ervaringsgerichte oefeningen op jouw thema's en vraagstukken. Met paarden is het direct, het is confronterend en toch liefdevol en laagdrempelig om jouw nieuwe inzichten te aanvaarden.

Systemisch coachen

Systemisch coachen gaat ervan uit dat iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Wat er in een systeem gebeurt en de plaats die jij erin inneemt, bepalen (vaak onbewust) wat je doet, en waarom je steeds opnieuw vervalt in een bepaald gedrag en patroon. Met opstellingen kun je deze onbewuste patronen weer zichtbaar maken.

Systemisch coachen met paarden

Paarden en de kudde dynamiek kan je makkelijk vergelijken met het menselijk systeem. Een kudde moet met elkaar overleven en vormen een team met afspraken onder mekaar, volledig gericht op het geheel. Het collectieve is voor hun een gegeven. Ze zijn een systeem op zichzelf en systemen willen net zoals kuddes compleet en in evenwicht zijn. Dat is een vast gegeven. 

see.sense.systemic

de Paard & Coaching methode

see, sense, systemic® is de leidende draad in onze coaching. Dat houdt in dat naast reguliere gesprekken en oefeningen waarbij je ziet (see) en voelt (sense), ook gaat ervaren (systemic). Dit doen wij in verschillende werkdomeinen die tijdens sessies in elkaar over lopen: op niveau van gedrag, innerlijk en systemisch: houding, non verbale communicatie, incongruenties, afweermechanismen, en opstellingen.

Onze methode berust volledig op een gebalanceerde toepassing van see.sense.systemic® in het gehele coachingstraject.

Wat zullen we doen?