X

Subscribe

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Barbara, Donna & Friends

Barbara

Waarom ik doe wat ik doe 

Als ik bij de paarden ben dan vergeet ik heel even alles om mij heen. Mijn to-do van de dag, het gepieker, en vastlopen in mijn hoofd. Het geeft me ruimte voor verdieping met als resultaat en" verstilling" en een "reset" waar wij allen ongetwijfeld behoefte aan hebben. Paarden doen iets met je. Dus ook met jou. Ook al heb je niets met paarden. Ik breng mens en paard samen om juist dat soort momenten te laten ervaren, voor meer evenwicht, structuur, of gewoon meer focus op de belangrijke dingen in je werk en in je leven. Tijd voor reset dus.

Wie ik ben

Ik ben Barbara Roosjen (1967) trotse oprichtster van Paard & Coaching. Mijn verhaal begint met het vele reizen in mijn jeugd in verschillende landen met verschillende culturen. Daar heb ik mijn multiculturele en internationale achtergrond aan te danken die mij gevormd heeft tot de persoon die ik nu ben. Ik ben Nederlandse en woon al 26 jaar in België. Sinds 2007 woon ik in Kapellenbos, centraal gelegen vlakbij de Nederlandse grens bij Essen-Roosendaal en de regio Noord Antwerpen. 

Mijn professionele achtergrond ligt voornamelijk in Human Resources, en Consultancy bij uiteenlopende internationale bedrijven. Hier heb ik veel kennis opgedaan in klantgerichtheid en in het selecteren en stimuleren van mensen. Mijn interesse en talenten liggen vooral bij het persoonlijk begeleiden van mensen in hun loopbaan en in hun dagelijks leven. Naast mijn familie en vrienden hebben paarden een bijzondere plek in mijn leven. Naast het rijden ben ik ook gegrepen door een andere dimensie van paarden. Namelijk het paard als partner en hoe het je mee helpt je gedrag en je gevoel te onderzoeken. Kwaliteit en toegevoegde waarde leveren staat bij mij voorop en het leek alsof in de consultancy het minder en minder om de mensen ging. Zo ben ik zelf ook gaan onderzoeken en aan mijn persoonlijke en carrière transformatie begonnen. Jarenlang dus in een rol van intermediair, maar nu in de rol van coach bij werk- en levensvraagstukken.

Als coach

Ik werk veel vanuit gevoel en authenticiteit. Ik ben open, nuchter en betrokken. Ik heb aandacht voor het
ontwikkelen van potentieel, ik werk aan vertrouwen en aan ruimte geven voor wat is. Ik wil mensen inspireren en mensen leren uitspreken waar ze voor gaan en waar ze voor staan. Daar begint namelijk alles mee. Ik ben committed naar de mensen die bij me komen en naar de paarden. Daar heb je mensenkennis voor nodig en regelmatige bijscholing op coaching methodieken, maar ook kennis in de praktijk om te blijven groeien.

Opleiding, Training & Ervaring  

 • ICF | ACC, International Coaching Federation gecertificeerd, Associate Certified Coach Credential
 • Integrale Coaching, Essentials & Professional | ACTP opleiding, YourCoach
 • Loopbaancoach, A-Lissome Loopbaanbegeleiding
 • Facilitator interne workshops & trainingen, EY (Ernst & Young Bedrijfsrevisoren)
 • Career Coaching & Outplacement, Lee Hecht Harrison
 • Leadership through Relationship - De 5 Leiderschapsrollen - Melanie Baldwin/Linda Kohanov, Eponaquest
 • Systemisch Werken met Paarden - L-intens, Linda Gillis
 • Gecertificeerd TMA® Professional, Talent Motivatie Analyse, Talent Management
 • Gecertificeerd Systemische Coach met inzet van paarden, Nicolle Themmen, Bart van Ruiten, Ruud Knaapen/Bureau Wind
 • Equine Assisted Personal Development, Chris Irwin/ Irwin Insights
 • Verbindend Communiceren, Bernadette Ghysels
 • Team ontwikkeling, Way4You, Laura Reichelt
 • Executive Search & Talent Acquisition (Consultancy & Corporate Recruitment)

See.sense.systemic® 

Zie, voel, systemisch, is de leidende draad in mijn coaching.  Systemisch coachen is het licht schijnen op je herkomst, wat en welke omgeving jou gevormd heeft, voor meer duidelijkheid naar waar je nu bent, om een overgang te maken naar waar je wilt zijn.

De Paarden

Donna van ’t Steenputje

Ik ben Donna, een BWP koffie vos merrie en ben 14 jaar. Ik sta op een kleinschalige stal waar ik al mijn vriendjes ken en waar wij elke dag de wei gaan om te chillen. Wederzijdse afhankelijkheid zorgt voor balans in onze relaties. Echte kracht is de moed om je zwakte te tonen, althans zo gaat dat in onze wereld... Onder elkaar communiceren wij met onze lichamen, iedere beweging heeft een non-verbale betekenis, dat is onze taal. Dat maakt dat ik laat zien wie ik ben en mijn gedrag belangrijke bronnen van informatie zijn voor mijzelf en voor mijn kudde genoten. Mijn baasje gebruikt deze eigenschappen ook naar mensen toe, in hun aandeel in een bepaalde situatie of in de uitwerking van hun gedrag. 

Ullricks Van de Moeren 

Chillen is mijn lievelingswoord en bezigheid. Dat is mijn troef, mijn talent; niet alleen voor mijn baasje maar ook voor mijn vriendjes in de kudde, als ik chill ben is de rest ook chill. Kortom iedereen word chill van mij! Pas op ik heb al veel gezien en gedaan in mijn leven. Ik ben een BWP en opgeleid om te crossen. Ik heb veel van mijn energie gebruikt in de crossing/eventing, en de energie die ik nu nog heb verspil ik liever niet, dus ik kom niet voor niets in beweging. Ik laat me door niemand wat wijsmaken, ik ben niet snel onder de indruk, en ik vind alles wel best eigenlijk. Sommige onder ons zijn spooky, en gevoelig, dat is onze wereld geen zwakte hoor, ik breng dat graag weer netjes en rustig in balans omdat ik gewoon heel nuchter in mijn hoofd ben. Ook als ik een bosrit maak met mijn baasje dan ben ik heel nuchter, stoer en zelfverzekerd. In het bos word ik helemaal blij en ben ik helemaal in mijn element! En waar word jij blij van? wat doe jij om helemaal in je element te zijn?

Locatie paarden

Kapellen & Wuustwezel, België

Laten we ontmoeten!
"Door het coachen met Barbara en Donna heb ik bewustzijn en inzicht gekregen waar ik iets mee kan" - Marjon