X

Subscribe

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Horsefulness

is Mindfulness en Paarden die samen komen.
Vertragen is soms de beste manier om te versnellen
.

Wat is het? 

Mindfulness en paarden die samen komen.

Mindfulness is heel eenvoudig uitgelegd het trainen van je aandacht en gedachten naar het huidig moment. Even uit je automatische piloot stappen. Bewuster, scherper en opmerkzamer zijn voor alles wat er in je omgeving en daarmee met jezelf gebeurd. Horsefulness is een uniek (mbct/mbsr)* mindfulness traject ontwikkeld in combinatie met paarden. Waarom met paarden? Paarden hebben iets 'stils' in zich en met hun kalmerende effecten ervaar je meteen onthaasting en ontspanning. Je beleeft alles trager en in het moment.  Paarden streven naar harmonie en balans binnen hun kudde, en vooral zijn ze in stilte altijd nog alert. Dat is nodig voor hun overleving, en een dusdanig essentieel gegeven binnen Horsefulness waar we van kunnen leren en gaan voelen. Om die redenen is dit een unieke combinatie van innerlijke rust en natuur in een bijzondere setting.*(mbct/mbsr : mindfulness based cognitive therapy/mindfulness based stress reduction).

Volle aandacht. Onthaasting. Rust. Ademen. Een moment voor jezelf. Nu. 

Wat gaan we doen?

Mindful momenten voor jou

Nee.. niet doorrazen want juist in stilte en vertraging komt duidelijkheid.  We combineren mindfulness met de aanwezigheid van paarden waarbij het gaat om het contrast van de verstilling (rust, hier & nu) met de bewustwording en alertheid (awareness) van de paarden. Je gaat pauzeren, op adem komen, aandacht geven wat aandacht vraagt, je vrij voelen om jezelf te zijn, en krachtiger worden in rust. 

Het is een traject, opgebouwd uit 5 modules* waarbij we per module inzoomen op de thema's van Mindfulness volgens mbct/mbsr en methodiek van David Dewulf.  Elke module is een thema en staat in het teken van aardingsoefeningen, meditaties, lichaam- en ademhalingswerk. De interactieve oefeningen met de paarden maken deel uit van de gewaarwordingen. Hun bijzijn bij elk thema is dan ook van essentieel belang, zij nodigen je uit in hun energie en in het hier en nu.  Dit gaat als vanzelf en heel natuurlijk. Het is een groepstraject wat betekent dat je dit doet in verbinding met een aantal gelijkgestemde, die net zoals jij deze mooie combinatie willen ervaren en leren.  Kom je ook?  (* 3 modules of losse modules naar keuze is ook een mogelijkheid).

We werken met een kleine groep van vier personen.  Wil je liever individueel de modules of traject komen volgen, dan is dat mogelijk op afspraak. 

Ik schrijf me in

Voor wie? 

Je komt naar Horsefulness omdat:

  • je niet goed weet hoe je kan beginnen met Mindfulness en hier extra ondersteuning in nodig hebt om te starten
  • je hernieuwde energie nodig hebt
  • je onder het kabaal en het "apen gekwetter in je hoofd, jij weer innerlijke rust wilt vinden
  • je even weg wilt uit het rationele
  • je aan het door razen bent en bij jezelf wilt terug komen, in jouw 'safe haven'
  • je tegen een burn-out aanzit of juist aan het herstellen bent
  • je spanning voelt als je "nee wilt zeggen"
  • je op een andere manier wilt leren wat mindfulness voor jou kan betekenen, en dit een hele bijzondere setting en omgeving. 
  • je nood hebt aan een moment voor jezelf omdat je altijd eerst klaar staat voor anderen.

Springplank naar werk

Jouw positionering

Wat kan ik en wat wil ik? We begeleiden je in de zoektocht en ondersteunen je in je positionering. Samen kijken we naar de carrière richting, arbeidscontext, die het beste aansluit bij je persoonlijke behoefteprofiel. Zo krijg je weer innerlijke rust en meer vertrouwen om gemotiveerd aan de slag te gaan.

Concrete handvatten omzetten in de praktijk

Je wilt overtuigender overkomen op papier en in een gesprek. Wij stellen je vaardigheden, je CV en je eigen brand op. We leren je vacatures te lezen, en bereiden je voor op je sollicitatiegesprek. Het herkennen, en verwoorden van je kwaliteiten in je personal elevator pitch. Als je wil kijken we ook naar je sociale media profilering.

Boek jouw sessie

Hoe ziet dat moment eruit?

Voel en ervaar zoals het is

We zijn buiten in de natuur. We laten de paarden op een natuurlijke manier tussen ons heen en tussen ons door lopen. Hun bijzijn bij elk thema is dan ook van essentieel belang, zij nodigen je uit in hun energie en in het hier en nu.  Dit gaat als vanzelf en heel natuurlijk. Naast de mindfulness oefeningen en meditaties gaan we ook in contact met de paarden, aandacht geven aan jouw mentale, fysieke en emotionele ervaringen. Dit innerlijk contact bevordert onder andere je oxytocine gehalte (je gelukshormoon), wat een rustig gevoel bij je gaat stimuleren en je stress level laat dalen.  Er is nog veel meer wat paarden bieden. Dat leggen we je uitgebreider uit tijdens het traject.

Mindfulness is niet altijd gemakkelijk om je aan over te geven maar als je even volhoudt  ontstaat er iets bijzonders in je. Kom het leren en ervaren!

Begeleiders

Het traject wordt mede begeleid in samenwerking met Martina Verhoeven, van Butterfly ZI. Martina is mindfulness trainer en sinds acht jaar mindfulness beoefenaar volgens de MBCT/MBSR methode. Zij is ook abstracte fotografe en professioneel jazz muzikante.

Samen vinden wij het belangrijk om jou mee te geven, dat mindfulness niet meer is dan een vaardigheid. Iedereen kan het leren en onder de knie krijgen door te oefenen. Het zelfinzicht, de rijkdom die mindfulness biedt, is enorm. Ook als preventie voor (of na) een burn-out of depressie is mindfulness een prachtige tool. Wij raden het iedereen aan en het is onze missie met Horsefulness deze vaardigheid zo bijzonder mogelijk naar jou over te brengen. De setting en de toegevoegde waarde van paarden dragen hier op hele een bijzondere manier aan bij.

Wanneer, wat & hoe

zaterdag | van 14 to 16uur

za 24/09/22 | za 08/10/22 | za 22/10/22 | za 05/11/22 | za 12/11/22

Locatie: Kapellen

Thema's :

Module 1: bewustwording & de automatische piloot,

Module 2: gedachten, emoties & lichamelijke gewarwordingen

Module 3: grenzen & bewegen

Module 4: afkeer & stress

Module 5: gedachten zijn geen feiten

Inschrijven kan je hier via mail of via ondertaand inschrijvingsformulier. 

Ja ik schrijf mij meteen in!

Ontdek onze werkwijze

Rustgevende setting

Even niet thuis of in een kantoor, maar in de natuur met paarden! Dit doet wonderen!

Ervarinsgericht

Zien, voelen en ervaren.

Systemische benadering

Gedragspatronen en omgevingsfactoren tellen ook mee.

Horsefulness
met Basis Mindfulness
3 modules

- 2 gediplomeerde begeleiders
- 3 modules van 2 uur
- Persoonlijk boekje en oefeningen
- Koffie, thee en versnaperingen

Wil je liever per module komen en naar keuze,
dan is de prijs per losse module van 2 uur
€96 incl. btw

€256 incl. btw

Horsefulness
met Diepte Mindfulness
5 modules

- 2 gediplomeerde begeleiders
- 5 modules van 2 uur  
- Persoonlijk boekje en oefeningen
- Syllabus met de 5 modules
- Koffie, thee en versnaperingen
Wil je liever per module komen en naar keuze,
dan is de prijs per losse module van 2 uur
€96 incl. btw

€426 incl. btw

Laat je verrassen...

Hoe anderen de sessies ervaren hebben:

Ik contacteerde Barbara omdat haar aanbod met paarden en mindfulness me aansprak. Zij slaagde erin een veilig kader te creëren ondanks de angst die ik voor paarden had. Haar begrip voor mijn gevoel was echt bijzonder en hielp me het te aanvaarden en erdoor te gaan. Ook de gesprekken en haar mindful approach heb ik als erg ondersteunend ervaren. Ze laat je helemaal zijn en liefdevol zoekt ze samen met jou verder, in het moment met wat zich aandient. Dankjewel Barbara!" - Deborah Anné

Barbara haar hele persoonlijke aanpak en coaching hebben me veel nieuwe inzichten gegeven, door haar ben ik mezelf weer gaan voelen. Dat voelen was heel lang geleden door mijn struggle met een burn-out.  Intense coachingsessies met een lach en een traan, maar ik weet nu welke richting ik uit wil. Ik kreeg terug “goesting” om dingen te ondernemen en mijn eigen ding te doen." - Debbie Gryp

Soms kom in je leven klem te zitten. Je weet niet goed welke richting te gaan of je bent zo oververmoeid dat je niets meer helder ziet. Mijn hoofd was één grote chaos. Barbara heeft dit weten te veranderen in meer helderheid en structuur. Daardoor kon ik geleidelijk aan weer beslissingen nemen. De adem oefeningen waren voor mij doorbrekend. Ik voelde weer wat mildheid en rust. De oefeningen met de paarden waren heel speciaal. Ze lieten mijn mooie en minder mooie kanten zien. Want perfectie bestaat niet. Dat heb ik al los kunnen laten. " - Esther Vliet

Springplank naar werk

Jouw positionering

Wat kan ik en wat wil ik? We begeleiden je in de zoektocht en ondersteunen je in je positionering. Samen kijken we naar de carrière richting, arbeidscontext, die het beste aansluit bij je persoonlijke behoefteprofiel. Zo krijg je weer innerlijke rust en meer vertrouwen om gemotiveerd aan de slag te gaan.

Concrete handvatten omzetten in de praktijk

Je wilt overtuigender overkomen op papier en in een gesprek. Wij stellen je vaardigheden, je CV en je eigen brand op. We leren je vacatures te lezen, en bereiden je voor op je sollicitatiegesprek. Het herkennen, en verwoorden van je kwaliteiten in je personal elevator pitch. Als je wil kijken we ook naar je sociale media profilering.

Boek jouw sessie

Wat ga jij ervaren en wat neem je mee

Innerlijke rust  

Voelen waar je onnodige stress & spanning vasthoudt, en ontdekken wat het verschil is tussen 'rustig' zijn en echte ontspanning. Je gaat 'mindfuler' met je emoties om. Dit is een vaardigheid die je gaat leren en oefenen. Paarden laten je exact zien hoe.

Loskomen & ontlading

Leren je zorgen & spanning te herkennen en te erkennen in je lichaam om dan los te mogen laten. Weer terug gaan "grazen"- als het ware, zoals paarden dat doen. Ieder moment weer terug kunnen vallen in het hier en nu. Dit geeft waanzinnige rust en ruimte.

Flow, controle & welzijn

Met de  "flow" meegaan van het hier en nu, en gedag zeggen tegen "controle". Die vicieuze cirkel van zorgen en spanning te doorprikken zodat je heel scherp en alert bent, alleen nu met totale rust in je lijf en in je hoofd. Dat straalt kracht en zelfvertrouwen uit.

Praktische informatie

Setting

We werken met een kleine groep van 4 personen. We werken buiten in de open lucht, in een bosrijke omgeving.

Praktische zaken

Ervaring met paarden is niet nodig. Breng voor je comfort altijd wat warme kleding en makkelijke schoenen mee. (Open schoenen zijn niet toegestaan). Alles gebeurd buiten, en het kan zijn dat het met zeer slecht weer of regen niet door kan gaan en we genoodzaakt zijn om de datum te verplaatsen.

Wil je er graag bij zijn of heb je nog een vraag?

mail naar br@paardencoaching.org of stuur direct een whatsapp via de knop rechts boven in de menubalk.

Wacht niet te lang met inschrijven als je graag wilt komen! Dit kan je doen door je aan te melden via het onderstaand inschrijvingsformulier. 

Voel je welkom!

Begeleiders

Martina Verhoeven, Barbara Roosjen

Locatie

Pareindreef 6, te 2950 Kapellen

Springplank naar werk

Jouw positionering

Wat kan ik en wat wil ik? We begeleiden je in de zoektocht en ondersteunen je in je positionering. Samen kijken we naar de carrière richting, arbeidscontext, die het beste aansluit bij je persoonlijke behoefteprofiel. Zo krijg je weer innerlijke rust en meer vertrouwen om gemotiveerd aan de slag te gaan.

Concrete handvatten omzetten in de praktijk

Je wilt overtuigender overkomen op papier en in een gesprek. Wij stellen je vaardigheden, je CV en je eigen brand op. We leren je vacatures te lezen, en bereiden je voor op je sollicitatiegesprek. Het herkennen, en verwoorden van je kwaliteiten in je personal elevator pitch. Als je wil kijken we ook naar je sociale media profilering.

Boek jouw sessie

Ik schrijf mij in voor het Horsefulness traject of modules

Dank je wel. Je formulier is goed ontvangen. We nemen gauw contact met je op.
Oops! Iets ging fout met het versturen van dit formulier. Je kan ons ook mailen naar br@paardencoaching.org
* indicates required
"  People don't want peace OF mind,
people want peace FROM mind" - Deepak Chopra