X

Subscribe

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Learn more

Hoe en waarom met paarden?

Waarom en hoe werkt het Coachen met Paarden?

Wij begeleiden een sessie in combinatie en met de toegevoegde waarde van paarden. Het is bewezen dat dit de meeste effectieve vorm van coaching is. Het brengt je meteen in verbinding met dat 'iets' wat persoonlijk over jou gaat waardoor je thema of je vraag sneller zichtbaar wordt.

Wij geloven in authenticiteit, en kiezen van daaruit vertrouwd, oordeelloos en openhartig te werken. Coaching met paarden is werken vanuit authenticiteit. Het is laagdrempelig en direct voelbaar.

Paarden beschikken over unieke en zeer fijngevoelige eigenschappen. Binding, ordening en consistentie in hun onderlinge sociale ordening is een vast gegeven. Ze streven naar harmonie, balans, en vooral zijn ze in stilte altijd alert. Dat is nodig voor hun overleving. Deze eigenschappen en nog meer, vormen dé uitgangspunten waar wij paardencoaches mee werken.  

Hoe verloopt een coach sessie met paarden

Het contact tussen jou en het paard en jullie ervaring staan centraal. Dit contact gebeurt niet op het paard maar naast het paard. Het is een ervaringsgerichte methode en gaat er dan ook vanuit dat niemand anders dan jijzelf bepaalt wat goed voor je is en wat jij nodig hebt om te komen waar je wilt zijn. Dit zul je ontdekken door samen met het paard in interactie te komen en door bepaalde activiteiten en uitdagingen met het paard uit te voeren. Soms is de interactie al bepalend genoeg wat het voor jou zou kunnen betekenen. Je mag doen zoals het voor jou goed voelt en het gaat er niet om of de uitvoering slaagt of niet. Het gaat over jouw aanpak en jouw verhouding tot het paard. Door observaties , interventies en vragen, geeft mij dit waardevolle informatie over jou die ik met je bespreek.

Ben je een beetje bang voor paarden? Veiligheid en praktische zaken

Paarden zijn vaak indrukwekkend, zeker als ze naast je staan. Misschien vind je het spannend en overweldigend. Dat is heel begrijpelijk, we kunnen de uitvoeringen aanpassen met waar jij je goed bij voelt. Samen met enkele veiligheidsregels zorg ik ervoor dat je veiligheid en die van het paard optimaal zijn en zoveel mogelijk gegarandeerd worden. Meestal zijn we lekker buiten, breng daarom voor de zekerheid en voor je comfort altijd warme kleding en makkelijke schoenen mee.

Twijfel je of coaching met paarden iets voor jou is ?

Je hebt over wel eens over Coaching met paarden gehoord, maar je twijfelt of dit wel iets voor jou is? De meerwaarde van paarden in coaching is haast niet te beschrijven. Het is iets wat je zelf gaat ervaren.  Wil je hier meer over weten? Kom voor een ontdekkingsmoment of neem gerust eerst contact op voor een gratis voorgesprek.

Wees welkom!