Meer richting.
Meer impact in je werk en leven.

Persoonlijke coaching & mindfulness met paarden.


over see.sense.systemic
‘’ Zonder groei komt er niet veel in beweging en veranderd er ook niets "

Wat wij aanbieden  

Waarom groeien? 

Je wilt vooruit. Met jezelf, in je werk en in je leven.

Groeien is een van de meest belangrijke drijfveren in een mensenleven. Groeien als persoon en als professional doe je niet alleen door tips en tricks aan te leren. Groeien is soms hard werken en doet soms pijn, maar het resultaat is het het waard!  Zonder groei komt er niet veel in beweging en veranderd er ook niets. 

Wij bieden persoonlijke coaching en mindfulness met inzet van paarden voor jouw groei, en voor duidelijke inzichten in je loopbaan, leiderschaps- en levensvraagstukken. Paard & Coaching staat voor ervaren, groeien, en leren. Een unieke manier om achter te komen wie je bent, wat je kan en wat je wilt bereiken.  Jij bent het waard om nu echt tijd te nemen voor jezelf, te gaan groeien en in beweging te brengen wat er bij je stil staat. 

Wij coachen met inzet van paarden

De inzet van paarden in het coachen voegt altijd een extra dimensie toe. Het is krachtig en ervaringsgericht. Dit gebeurd niet op het paard maar naast het paard. Het zoomt als het ware in op wat het meest belangrijk is aan jou en voor jou. Het maakt dat je minder in je 'hoofd' gaat zitten en sneller naar je gevoel gaat komen. Het is laagdrempelig, zonder oordeel en met weinig woorden. Het komt meteen bij je binnen. Hoe dit werkt? Leg ik je uitgebreider uit in een kennismakingsgesprek.

Onze werkwijze

Rustgevende setting

Even niet thuis en niet op kantoor. In de natuur. Werkt wonderen.

Ervaringsgericht

Zien, voelen, ervaren. Niet tussen 4 muren en alleen maar praten..

Systemische benadering

Gedragspatronen en omgevingsfactoren tellen ook mee

Twijfel je of coaching met paarden iets voor jou is ?

Kom je niet vooruit in je persoonlijk leven? Wil je meer innerlijk leiderschap? Zit je klem in je loopbaan? Heb je moeite met grenzen stellen en grote behoefte aan rust in je hoofd?  Je hebt wel eens gehoord over coaching met paarden, maar je weet niet zeker of dit wel iets voor jou is? Geen worries want wij coachen ook zonder paarden. Echter is de meerwaarde van paarden in het coachen haast niet te beschrijven en zeker de moeite waard om zelf te ervaren. Wil je hier meer over weten? Kom voor een ontdekkingsmoment of neem gerust eerst contact met me op voor meer uitleg in een gratis voorgesprek.

Wees welkom!

Bezielster achter Paard & Coaching

Over ons

Stories & Testimonials

Scroll over of click op photo

“Ik kwam erbij als nieuw teamgenoot. Het voelde vanaf het begin al niet goed.Ik kon er alleen mijn vinger niet op leggen. Pas later in de sessie met de paarden begreep ik het, het team was al compleet en alles liep al op rolletjes. Wat kom jij dan hier doen? Barbara en de paarden attendeerde mij op het cruciale moment, het moment dat de paarden allemaal bij mekaar stonden en bezig waren met hun ding, ik was uit het zicht. Er was weinig connectie. Dat was het moment dat alles duidelijk werd: er was voor mij geen plek in het team. Time to move on” - Nawal Valmir

1-op-1

Richt de aandacht naar binnen. Daar ligt de sleutel tot groei.


“Het eerste wat ik deed was  verbinding zoeken met het paard maar het liep meteen weg. Dat voelde heel naar en heel herkenbaar. Te dichtbij en te snel naar andere willen toereiken en toch te ver voor iemand om dichtbij je te komen. ja dat zit in mijn systeem. Ik nam het tot me en dacht ja het is wat het is, zo ben ik. Accepteer het, het is ok om zo te zijn. Het paard draaide zich 180 graden om en kwam zonder aarzeling in rechte lijn naar me toe, keek me aan en kwam in alle rust bij me staan. Ik brak heel even. Het was zo ontroerend” _ Martine Lucas

1-op-1

Richt de aandacht naar binnen. Daar ligt de sleutel tot groei.


“ Door meer inzicht en zelfreflectie via het paard begrijp ik bepaalde reacties van anderen veel beter. Ik kan nu mijn respons en mijn gedrag daar beter op aansturen en relativeren. Doordat Barbara doorvroeg, kon ik tot de kern komen van mijn frustratie en het een plekje geven. Ik kan er nu veel beter en sneller op anticiperen '' - Gaby vd B.

1-op-1

Richt de aandacht naar binnen. Daar ligt de sleutel tot groei.


“Ik durf nu veel vaker mijn mening te geven en te staan voor wat ik denk en voor wat ik doe. Ik was altijd te volgend in andermans zijn ding, ging er teveel in mee. Dat had veel consequenties op mijn schema, mijn dag indeling, en mijn tijd. Het liep spaak omdat ik mezelf altijd weg cijferde. Nu kom ik veel meer voor mezelf op. Ik sta nu veel meer op mijn strepen en laat me niet meer meeslepen in andermans zijn energie en tijd.” - Kyra van Gommeren

1-op-1

Richt de aandacht naar binnen. Daar ligt de sleutel tot groei.


"He is ignoring me. Dat irriteert mij, als mensen mij niet zien staan, dan wil ik eigenlijk naar ze toe gaan om te zeggen, hey hallo I’m here. Ik deed een paar stapjes richting het paard maar bleef toch halverwege staan en ging wachten. Na een paar minuten liep het paard geleidelijk en rustig toch naar me toe. “Nu komt hij wel naar mij toe. Ik verschiet ervan dat hij mij ziet staan, en mij toch volgt, dat had ik niet verwacht- halfway we meet.“Het gaat niet alleen om wat ik wil, het gaat om wat wij samen willen’’. - B.ouchra H.

1-op-1

Richt de aandacht naar binnen. Daar ligt de sleutel tot groei.


“Mijn collega controleert mij en zit constant in mijn nek te hijgen.  Ik krijg een benauwend gevoel. De reactie van het paard was heel confronterend. Het rende constant heel hard van me weg.  Barbara liet mij met deze oefening en het paard zien ik dat ik eigenlijk degene ben die hem constant opjaag. Wie is nou wie? Wie rent er nou voor wie weg? Toen ik dat aanschouwde was dat heel even best confronterend. Ik heb het omgedraaid en ben het anders gaan aanpakken op mijn werk, er zijn veel minder irritaties en misverstanden met mijn collega.”- Sophie Buitenveld

1-op-1

Richt de aandacht naar binnen. Daar ligt de sleutel tot groei.

Partners & Klanten

"Ik werd geconfronteerd met mijn gedrag en wat die ruimte met me doet. Ik heb niet alleen over mezelf geleerd, ik kan het nu herkennen en er veel bewuster mee omgaan"